9 жовтня 2020 р.

"Не віррр-перевіррр" — всеукраїнський онлайн-урок з медіаграмотності

Легендарний кіт-шукач фактів повертається, щоб допомогти вам прийняти виважене рішення!
Вибори - це час, коли наш медіа та інформаційний простір заповнюються оманливими та сповненими емоційних маніпуляцій повідомленнями.
Як трактувати та розуміти те, що ви бачите та чуєте? Де шукати факти і як перевіряти інформацію? Як виокремити раціональне зерно з всього шуму, що наповнює наше інформаційне та медіа поле в цей час, та не потрапити на гачок маніпуляцій?
Щоб отримати відповіді на ці питання, долучайтесь "Не віррр-перевіррр" — всеукраїнський онлайн-урок з медіаграмотності, що пройде 12 жовтня о 14:00. Трансляція відбудеться на Facebook-сторінці IREX в Україні.
На заході з’ясуємо, як:
не потрапити на гачок маніпуляцій та не обрати кота в мішку;
відокремлювати факти від суджень, помічати, коли нами хочуть маніпулювати;
вимикати емоції та приймати рішення на «холодну голову»
уникати маніпуляцій соціологічними даними.
Наприкінці заходу у вас буде можливість отримати матеріали (презентацію із інструкціями), щоб провести схоже заняття для своїх учнів, студентів, колег, друзів та знайомих.
Захід організовано в рамках проєкту Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність", що виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольств США та Великої Британії, у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Академією Української преси

Немає коментарів:

Дописати коментар